Onnea Tove - Muumien äiti!

8.8.2014

Onnea Tove - Muumien äiti!

©Virpi Aaltonen / Oi ihana Naantali teksti

 

Huomenna lauantaina on pienten ja isojen muumifanien juhlapäivä. Muumien äiti kirjailija Tove Jansson syntyi tasan 100 vuotta sitten 9.8.1914 Helsingissä. Sitä tietysti juhlitaan myös Muumimaailmassa, paikassa jossa Toven ihanat, ihanat muumitarinat ovat heränneet eloon.

Ensimmäiset muumien kaltaiset hahmot Tove piirsi jo 1930-luvulla. Muumit ja suuri tuhotulva -kirjan tarinan Tove kirjoitti talvisodan keskellä ja se julkaistiin ruotsinkielisenä vuonna 1945. Muumitarinoissa riittää jännitystä ja vaarallisia tilanteita, mutta tärkeintä on hahmojen lempeä rakkaus toisiaan kohtaan. Se hurmasi Tovenkin niin, että hän jatkoi tarinoiden kirjoittamista, vaikkei ensimmäinen kirja ilmestyessään ollutkaan menestys. Onneksi hän oli sinnikäs ja uskoi tarinoiden voimaan!

Tove100-juhlapäivä huipentuu Muumitalolla kello 14.45. Silloin Muumiperhe lähettää taivaalle 100 ilmapalloa - Onnea Tove! Koska kaunis, puhdas luonto on Muumeille tärkeä, ovat Ilmapallokeskuksen lahjoittamat pallot 100% maatuvia. Muistathan käydä halaamassa myös Muumitalon uudet asukkaat, Tiuhdin ja Viuhdin.

Iloista juhlapäivää!

 

Kuva: © Moomin Characters™