Lägg till ny kommentar

2.10.2014

Ulkokokous — elämys kaikille aisteille

©Virpi Aaltonen / Oi ihana Naantali teksti ja kuva

- Ajattele, miten ihanaa olisi lähteä kesken kokouspäivän retkelle luontoon, kuunnella aaltojen loisketta ja nuotion ritinää. Eikö olisikin hienoa palkita ryhmä luontoelämyksellä ja jättää kokouksesta pysyvä muistijälki? Näin aiheetkin jäävät paremmin mieleen, visioi toimitusjohtaja Tarja Rautiainen Naantalin Matkailusta.

- Meillä on erinomaisia kokouspaikkoja niin saaristomiljöössä kuin vanhan kaupungin sydämessäkin. Nyt olen erityisen innostunut ulkokokouksista Naantalin upeassa merellisessä ympäristössä. Missä ikinä kokous onkaan, aina on mahdollisuus nauttia merestä ja luonnon rauhasta. Aivot saavat happea ja mieli virkistyy.

Olemme matkalla kohti yhtä, yllättävän lähellä sijaitsevaa ulkokokouspaikkaa. Kävely kesän vilinästä hiljentyneillä rantalaitureilla tuntuu ylellisen kiireettömältä. Aurinko hehkuu pilvettömällä taivaalla. Tuuli kieputtaa hiuksiamme ja nostaa kauempana merellä aallot vaahtopäiksi. Ohitamme Naantalin kuulut maamerkit: hurmaavia puutaloja, komean kirkon ja ihailemme Kultarannan linnan silhuettia. Kuivalle maalle päästyämme aaltojen kohina vaimenee. On hiljaista muutamaa naakan rääkäisyä lukuunottamatta. Helppokulkuinen hiekkatie mutkittelee metsikön keskellä. Keuhkot täynnä raikasta meri-ilmaa saavumme nuotiopaikalle. Nyt siellä ei tuli ritise, mutta on helppo kuvitella savun tuoksu ja nuotiolla keitetyn nokipannukahvin maku.

Meri ympäröi leiripaikan ja kohta jalat vievät kohti rantaa. Kahden hiekkarannan välissä on sileää kalliota ja komeita kivenlohkareita. Aallot tyrskähtelevät niitä vasten ja kivien suojassa on suloisen lämmintä. Siinä me kaksi istumme, nenät kohti aurinkoa ajan ja paikan tajun kadottaneina keskustellen luontoelämysten virkistävästä voimasta.

- Eikö ollutkin rentouttavaa kuunnella aaltojen ääniä?, Tarja kysyy hymyillen, kun puoli tuntia myöhemmin kävelemme takaisin kohti kaupunkia.

Kyllä, ulkokokous on unohtumaton elämys kaikille aisteille ja ainutlaatuinen oheisohjelma kokouspäivään. Kysy lisää Naantalin Matkailusta.