Vielä ehtii suppailla

15.8.2014

Vielä ehtii suppailla

©Virpi Aaltonen / Oi ihana Naantali teksti

Suppailusta eli seisontamelonnasta on parissa vuodessa tullut suosittu kesälaji. Hawaijilta lähtöisin oleva laji on hauska ja koukuttava tapa nauttia liikunnasta, vedestä ja luonnosta. Aurinkoiset kelit ovat tänä kesänä houkutelleet innostuneita suppailijoita Naantalin Kylpylän uimarannalle.

- Suppailu on uusi ja hauska tapa liikkua ulkona ja nauttia luonnosta. Se sopii kaiken ikäisille eikä vaadi erityisiä taitoja. Lajin oppii todella helposti ja nopeasti, kuvailee SUP-ohjaaja Emmi Lonka TwentyKnotsista.

- Varusteiksi riittää uimapuku tai urheiluvaatteet. Laudan ja tarvittaessa pelastusliivit voi vuokrata meiltä.

Kun laudan kanssa on sinut, voi lähteä vaikkapa pidemmälle retkelle upeaan saaristoon. Purjelautaulun ja melonnan yhdistävä laji treenaa tehokkaasti keskivartaloa. Se on myös mukava tapa viettää aikaa perheen ja ystävien kanssa.

- Suppailu on hauska koko perheen liikuntamuoto. Ihan pienet lapset kulkevat kätevästi laudalla vanhempien mukana, Emmi kuvailee.

Lapset ovat innostuessaan melkoisia huimapäitä. Lämpimässä rantavedessä ei tarvitse jännittää veteen putoamista. Ja kun tasapaino on kunnossa, ei lautalta ihan niin vain putoakaan.

- Kausi päättyy virallisesti ensi sunnuntaina. Jos hyviä kelejä riittää, tulemme rannalle myöhemminkin. Ilmoitamme viikoittain Facebook-sivuillamme, milloin olemme paikalla, Emmi kertoo.

Sääennusteet lupailevat viikonlopuksi hyviä melontakelejä - aurinkoa, lämpöä ja sopivasti tuulta. Nautitaan vielä kesästä!
 

 

Kuvat: TwentyKnots