Kosmetologin tanssivat sormet

8.5.2014

Kosmetologin tanssivat sormet

©Virpi Aaltonen / Oi ihana Naantali teksti ja kuvat

 

Naantalin kylpylän Kauneuskeskus Bellezzan lahjakortit ovat suosittuja lahjoja, kun miehet haluavat hemmotella perheensä naisia.

 

- Kasvohoitoja tehdään suhteessa eniten. Erilaiset teemahoidot, kuten ylellinen ruusukylpy kuohuviinin kera sekä jalka- ja käsihoidot ovat suosittuja. Vartalohoidoista suklaahoito on yksi suosituimpia, myös uusi viinihoito kiinnostaa. Injenktiohoidoista ollaan selvästi innostuttu. Äidit tyttärineen, pariskunnat ja ystävät käyvät parihoidoissa, kertoo Bellezzan Beauty Manager Anna Ranki. Myös miehet käyvät jalka- ja käsihoitojen lisäksi yhä enemmän kasvohoidoissa.

 

Bellezzassa työskentelee noin 17 kosmetologia, joiden hoitoon kanta-asiakkaat tulevat pitkienkin matkojen takaa. Anna kehuu henkilökuntaa todella sitoutuneeksi ja innostuneeksi.

 

- Meillä käy paljon kylpylän ulkopuolisia asiakkaita. Kauneushoitolamme on aina auki ja viikonloput ovat melko ruuhkaisia.

 

Kevään uutuuksia ovat Vie Collection -kasvohoidot ja ihonhoitotuotteet.

 

- Vie -kosmetiikkasarja on ranskalaisen Phytomerin ylellisyyssarja. Tuotteet sisältävät kultabebtidejä, hyaloronihappoja ja eri vitamiineja. Hoito jäljittelee kosmeettisesti esteettistä lääketiedettä, Anna kuvailee ja vie minut tunnelmalliseen hoitohuoneeseen kokeilemaan Vie Collection 3D Wrinkle -kasvohoitoa.

 

Hymyilevä kosmetologini Janika kietoo ympärilleni valkean peitteen ja kertoo hoidon vaiheet. Pintapuhdistuksen jälkeen tehdään ihoanalyysi. Höyryn avulla avataan ihon pintasolukko ja huokoset, ja tehdään mekaaninen kuorinta ihon solujen uusiutumista stimuloivalla, perhoslaventeliöljyyn sekoitetulla piimaajauheella.

 

 

- Tässä hoito eroaa tavallisesta kasvohoidosta: halutaan päästa syvemmälle ihoon käyttämällä stimuloivaa hierontarullaa ja ihon juonteita siloittavaa sivellintä. Muokkaava rulla ottaa hieman ihoon kiinni ja on käsihierontaa tehokkaampi, Janika kertoo.

 

Kasvoille levitetään ihoa syvältä kosteuttavia hyaloronihapposeerumeita, jotka täyttävät ihon kosteusvarastot. Sitten vuorossa on rentouttava käsin tehtävä kasvohieronta. Hieronnan jälkeen kasvoille levitetään viileä naamio, jonka alla vaikuttavat hoitoaineet imeytyvät ihoon ja muokkaavat juonteita. 15 minuutin rentoutumisen jälkeen naamio nostetaan pois ja kasvoille sivellään ihotyypin mukainen hoitovoide.

 

- Ja nyt vain nautitaan, Janika sanoo peittäessään silmäni tuoksuvilla vanulapuilla. Taustalla soi rauhallinen musiikki. Muokkaava rullaus tuntuu mukavalta, sitten kadotan ajan ja paikan tajun. Yhtäkkiä huomaan, että Janikan lempeästi hierovat sormet kirjaimellisesti tanssahtelevat ihollani musiikin tahdissa. Hymyilyttää.

Kasvohieronnan täydentää lyhyt hartia- ja niskahieronta. Viileän raikas naamio havahduttaa hetkeksi, sitten jään nauttimaan hiljaisuudesta ja hyvästä olosta.

50 minuutin hoidon jälkeen ihmettelen, miten kasvohoito voi tuntua hyvänä olona koko kehossa, varpaissa asti. Kasvojen iho tuntuu pehmeältä ja hehkuu kauniina. Ystäväni totesi, että hyvän kasvohoidon jälkeen olo on kuin vastarakastuneella - voiko olotilaa paremmin kuvata!