Kesäkuun superviikonloppu - valtavasti tapahtumia

9.6.2016

Kesäkuun superviikonloppu - valtavasti tapahtumia

©Virpi Aaltonen / Oi ihana Naantali teksti ja kuvat

Klassisen musiikkimaailman kirkkaimpia tähtiä, presidenttiparin vastaanotto rannassa. Lasten juhlissa teatteria, musiikkia ja ilmaistapahtumia, Muumimaailma aukeaa. Torstaina Nice Run -juoksu. Teatterissa nauretaan Linnan juhlien kommelluksille. Joka ilta rannassa rummuttaa Trumputtaja ja soitetaan iltavesper - Naantalin omat erikoisuudet.

Koko loppuviikon valtava määrä tapahtumia eri puolilla kaupunkia - meneillään on kesäkuun superviikonloppu. Tunnelma on pilvissä, hotellit ovat täynnä, rannan kahviloissa ja ravintoloissa riittää väkeä ja ihanilla kujilla vilinää. Tällaista se kesällä pitää ollakin.

 

Musiikkimaailman tähdet nyt Naantalissa

Naantalin Musiikkijuhlat ovat käynnissä ja tuo kaupunkiin kymmeniä, kymmeniä esiintyviä taiteilijoita, joukossa useita musiikkimaailman kirkkaimpia tähtiä. Heihin voit törmätä vanhan kaupungin kujilla, kahviloissa, rantalaitureilla maisemia ihailemassa, missä vain. Iltaisin saa nauttia näiden upeiden, kokeneiden taiteilijoiden musiikista.

Osa konserteista on jo aikoja sitten loppuunmyytyjä, mutta useimpiin lippuja vielä saa. Tarkista päivän tilanne Naantalin Matkailusta.

 

Lasten juhlilla teatteria, konsertteja ja ilmaistapahtumia

Jo kolmannen kerran järjestettävät Lasten Musiikkijuhlat ilahduttavat lapsia viiden päivän ajan. Ohjelmassa muun muassa Maukan ja Väykän tarinakonsertti, Nukkearkku-musiikkisatu, Kadonneen tahtipuikon metsästystä, ilmainen Lastenjuhla Kirkkopuistossa, satuteatteria, lasten museopäivä ja muuta kivaa koko perheelle. Suosittu lastenjuhla, huippuluokan esiintyjiä ja esityksiä, kannattaa tulla kauempaakin!

Naantalin Lasten Musiikkijuhlat järjestetään yhteistyössä Naantalin Pelastakaa Lapset ry:n kanssa 9.-13.6. Ohjelma ja liput täältä

 

Muumimaailma aukeaa

Vihdoinkin odotus palkitaan ja pääsee halaamaan Muumimaailman väkeä. Portit aukeavat lauantaina klo 10.00. Iltaisin Muumimaailman Emma teatterissa pyörii Linnan juhlat -komedia.
 

 
 

Presidenttipari saapuu - tule sinäkin

Lauantaina kannattaa tulla vanhan kaupungin rantaan toivottamaan presidenttipari tervetulleeksi Naantaliin. Joka vuotinen tapa kerää rannalle suuren määrän yleisöä eikä ihme. Tunnelma on ainutlaatuinen: juhlava ja silti rento. Kultarannasta veneellä saapuva hyväntuulinen presidenttipari selkeästi nauttii olostaan kesäkotikaupungissaan ja se tunne säteilee myös yleisöön. Rantalaiturin virallisen vastaanoton jännittävin tehtävä lienee pienellä koululaisella, joka ojentaa kukkakimpun rouva Jenni Haukiolle. Viime kesänä jännitysvuorossa oli 8-vuotias Kerttu Laaksonen (kuva). Samalla pääsee ihailemaan rouva Haukion lomaeleganssia. Juhlallisuuksien jälkeen presidentti tapaa paikalle saapunutta yleisöä.

Lauantaista lähtien Kultarannan tornissa liehuu lippu merkkinä, että presidentti Sauli Niinistö on paikalla. Kultaranta on presidentin kesävirka-asunto, jossa hän työskentelee ja ottaa vastaan arvovaltaisia vieraitaan. Yleisö pääsee kesällä tutustumaan Kultarannan puutarhaan.

Presidentin vene saapuu Killan laituriin noin klo 17.55.