Veneilijät, ohoi!

20.5.2015

Veneilijät, ohoi!

©Virpi Aaltonen / Oi ihana Naantali teksti

Veneunelmia ja unelmaveneitä - perjantaina avautuvat jälleen Naantalin Venemessut. Tarjolla on myös huikea määrä maksutonta oheisohjelmaa aikuisille ja lapsille. Ensimmäiset veneet ovat jo saapuneet ja lisää tulee koko ajan. Uusi vierasvenelaiturikin on pientä hienosäätöä vaille valmis, näin sekin saadaan heti tehokäyttöön. Tästä se alkaa: venekuume ja hinku päästä aaltojen viemäksi.

Mitä venealalle kuuluu, Naantalin Venemessujen projektijohtaja Tuomas Levanto?

- Venemyynti on viimein lähtenyt kasvuun ja on paikoin yllättänyt veneveistämöt ja kauppiaat, jotka eivät pysty toimittamaan kaikkia asiakkaiden haluamia veneitä. Vaikea taloustilanne ei enää näy venemyynnissä, vaan nyt ollaan noustu syvistä vesistä, Tuomas iloitsee.

Venemessut järjestetään jo kuudetta kertaa ja on kasvanut suosituksi tapahtumaksi. Miksi?

- Suomessa ei ole monia uivia venenäyttelyitä ja jo siksikin tapahtuma on erityinen. Viime vuonna muutimme messut pääsymaksuttomiksi ja siitä olemme saaneet paljon kiitosta. Veneiden ympärille kokoontuu paljon myös kesään ja vapaa-aikaan liittyviä myyntikojuja. Lisäksi tarjolla on huikea määrä ilmaisia oheistapahtumia kaiken ikäisille.

Millaisia veneitä messuilla nähdään?

- Esillä on jokaisen kukkarolle sopivia vaihtoehtoja. Ylellisin ja suurin vene on 60-jalkainen ja maksaa yli miljoonan. Se on yksi messujen erikoisuuksia. Muuten meiltä löytyy uusia veneitä soutuveneistä moottoriveneisiin sekä kolmisenkymmentä käytettyä venettä.

Myynnissä on myös itsensä Urho Kekkosen käytössä ollut Kultaranta VI-vene. Se ei ole aiemmin ollut laajan yleisön nähtävillä. Miten saitte sen Naantaliin?

- Tiesimme, että vene on Turun seudulla ja olemme kyselleet sitä useamman vuoden ajan. Erään näyttelyasettajan kautta saimme sen lopulta tänne myyntiin.

- Se on 70-luvun vene, aikansa hienoimpia tuotteita. Kekkonen oli ahkera kalastaja. Presidentiksi suorastaan oikea merimies, joka myös ajoi venettä.

Kerrottakoon, että malliltaan Finmar Commodore -veneen lahjoitti Suomen tasavallan presidentin saattoveneeksi Neste Oy:n edesmennyt pääjohtaja Uolevi Raade vuonna 1973. Veneen mahdollinen ostaja saa siis paitsi kelpo kulkuvälineen, myös hienolla tarinalla varustetun menopelin.

Mainitsit, että messuilla on paljon oheistapahtumia.  Mitä tapahtumia haluat suositella?

- Messujen oma oheisohjelma on todella runsas: puolen tunnin välein tapahtuu jotain. Lisäksi on valtavasti messujen rinnalle järjestettyä aivan uutta ohjelmaa.

- Naantalin Viiniseuran ja Naantalin Kylpylän Viinijuhlat Kaivohuoneella on suuri viinitapahtuma, jossa voi maistella erilaisia viinejä sekä herkutella hyvällä ruualla. Uusi Lastenkirjafestivaali Kirjahyrrä on kokemisen arvoinen ja tuo venemessuillekin paljon kivaa ohjelmaa lapsille, kuten Katti Matikaisen, Risto Räppääjän ja lastenkirjailijoita.

Naantalin Venemessut 22.-24.5. Naantalin Vierasvenesatamassa

Samaan aikaan järjestetään myös:
- Suomen ensimmäinen Lastenkirjafestivaali Kirjahyrrä 20.5.-23.5., yli 80 ilmaista ohjelmanumeroa.
- Risto Räppääjä -elokuvan jalanjäljillä kierrokset lapsille 21.-23.5.
- Naantalin Viinijuhla Kaivohuoneella 23.5. klo 17-21
- Naantali Jazz Weekend rannan ravintoloissa ja ja kirkkopuistossa 23.-24.5.
- Messubileet Kaivohuoneella alkaen klo 23
perjantaina lavalla Scandinavian Music Group, lauantaina Matti ja Teppo

Lähes kaikkiin tapahtumiin on vapaa pääsy!

 

Kuva: Naantalin Venemessut