Add new comment

22.5.2017

Paljon uutta Naantalin rannassa

©Virpi Aaltonen / Oi ihana Naantali teksti ja kuvat

Onpas täällä tapahtunut muutoksia! Kun on tottunut vanhan Naantalin  muuttumattomaan charmiin, hieraisee pari kertaa silmiään: täällähän on tapahtunut vaikka mitä uudistuksia. Uusi talokin on noussut rannalle.

 

Uutta herkuttelijoiden iloksi - ravintoloita, kahvittelua ja herkkuputiikki

Muutaman askeleen päästä rannasta, Hasta la Pasta-ravintolan naapurissa avattiin pari päivää sitten uusi kahvila suureen koristeelliseen puutaloon. Tämäpä ei olekaan mikään tavallinen kahvila, vaan lamppuina ovat Muumipapan hatut. Ja on siellä paljon muitakin muumimaisia juttuja, kuten valtavat pitsiverhot ulkoterassia kaunistamassa. Paikka on nimeltään Muumimaailman Eriskummallinen kahvila. Vinkki kahvikissoille: Paikka on mukana Visit Naantalin uudessa kahvilakierroksessa.

 

 

Vanha tuttu Rantaravintola on nyt historiaa ja tilalla on uusi Ravintola Snickari. Rakennuksen täysremontissa sisätilat uusittiin, tyyli on raikas, ruokalistalla on lähiherkkuja, pizzoja ja burgereita. Kuun lopulla Snickari avaa myös kahvilan rakennuksen toiseen päähän. Tämäkin kahvila on mukana Visit Naantalin uudessa kahvilakierroksessa.

 

 

Viime syksynä moni Ravintola Uusi Killan asiakas harmitteli, kun kuuli ravintolan lopettavan toimintansa. Onneksi omistaja kuunteli asiakkaitaan ja niinpä tyylikäs rantaterassi mustine aurinkovarjoineen kutsuu jälleen viihtymään. Naapurissa sijaitsevassa Ravintola Valborgissa on myös remontoitu ja paikat laitettu uuteen uskoon. Samalla uudistettiin ruokalista, jolta löytyy nyt italialaisia herkkuja.

Visit Naantalin (Naantalin Matkailu) punaisessa talossa avataan venemessujen aikana Smallstoren kesäkauppa. Hyllyiltä kotikokit löytävät italialaisia ja ranskalaisia erikoisherkkuja, Hanna Gullichsenin keittokirjoja sekä Holebrook Swedenin kesävaatteita. Kaupan päälle saa Sallan ja Marin kokkausvinkkejä.

 

Mannerheimintiellä on uusi kesäkauppa Suvi Shop.

 

 

Veneilijöille uusia palveluita

Ja sitten se kaikkein näkyvin muutos eli lähelle Muumimaailmaa on noussut uusi kaksikerroksinen talo. Se on Naantalin vierasvenesataman uusi palvelurakennus, josta veneilijät saavat jatkossa kaikki palvelut yhden katon alta. Alakertaan avataan uusi satapaikkainen ruokaravintola kahviloineen.

 

 

 

Rakennustyömaalla on parhaillaan kova tohina ja kiire, sillä tavoitteena on saada paikat valmiiksi Naantalin venemessuihin (26.—28.5.) mennessä. Rantaan on rakennettu myös uusi vieraslaituri, jossa on paikat parillekymmenelle veneelle.

 

Paljon on uutta, mutta jotkut asiat pysyvät muuttumattomina vuodesta toiseen. Kuten ensimmäinen kesäjätski rannan kiskalla. Kiitos ihanat äidit ja suloiset pienet kuvasta!

 

 

 

ps. Visit Naantali on Venemessujen aikana avoinna koko viikonlopun klo 10-16.