Add new comment

27.1.2016

Onpa mahtavat ulkoilumahdollisuudet!

©Virpi Aaltonen / Oi ihana Naantali teksti ja kuvat

 

Ja mitkä ulkoilukelit! Nyt luistelemaan, hiihtämään tai kävelemään meren ja järvien jääbaanoille. Luistinratoja ja hiihtolatuja on eri puolilla Naantalin kaupunkia sekä saaristoa. Naantali on muuttunut upeaksi talvikaupungiksi.

Yritän hillitä sormiani etten sorru ylihehkutukseen, mutta oletteko jo käyneet testaamassa Naantaliin auratut jääbaanat? Kävin eilen kävelemässä yhden meren jäälle auratun reitin. Aurinko paistoi, ei tuulta. Vastaan tuli ja ohitseni meni hiihtäjiä, luistelijoita, kävelijöitä, pyöräilijäkin. Aikuisia, lapsia sekä lumikylvyistä riemastuneita koiria. Valittavana pidempää tai lyhyempää reittiä, moneen suuntaan. Ja mikä parasta, reittejä huolletaan säännöllisesti ja ne ovat erinomaisessa kunnossa.

Luistelijoita varten on tuotu penkit luistinten vaihtoa varten ainakin vanhan kaupungin ja Nunnalahden rantaan, hyvää palvelua kaupungilta. Muumimaailman edustalle tehtiin eilen luistelurataa.

Ulkoilijoita oli paljon liikkeellä ja kuulemma kerran jäällä käytyään on pakko mennä uudelleen. Totta, jäällä liikkumisessa on jotain erityistä. Edessä avara taivas ja kauniit maisemat.

Valinnanvaikeus: vasemmalle, oikealle vai suoraan eteenpäin?

Tutut maamerkit - Kultaranta, Muumien kotitalo ja uimamaja, idyllinen vanha kaupunki, luostarikirkko - näyttävät erilaisilta jäältä katsottuna. Puhtaan valkoinen lumi hehkuu auringossa, niin kaunista. Ja kirkasta, muista ottaa aurinkolasit mukaan. Oijoi, taidankin lähteä lounastauolla jäälle.

Toinen suosittu retkiluistelubaana on aurattu Luolalanjärven jäälle. Sieltä löytyy myös perinteisen tyylin hiihtolatu. Taattistenjärven jäälle on tehty sekä perinteisen että vapaan tyylin ladut.

Muista myös lukuisat luistinradat sekä hiihtoladut kaupungin alueella ja Naantalin saaristossa. Valaistuja pulkkamäkiäkin löytyy. Sekä avantouinnin ystäville hoidettuja pulahduspaikkoja. Kaupungin liikuntapalvelu vuokraa retkiluistimia ja lumikenkiä.

HUOMIO!

TARKISTA ENNEN MEREN JA JÄRVEN JÄÄLLE LÄHTÖÄ REITTIEN KUNTO JA TURVALLISUUS

Meren ja järvien jäillä liikutaan omalla vastuulla. Muista varovaisuus.

Sääennusteet lupailevat toistaiseksi upeita ulkoilukelejä. Otetaan niistä ilo irti ennen ensi viikolle ennustettuja vesisateita.