Add new comment

27.8.2015

Mitali presidenttiparille

©Virpi Aaltonen / Oi ihana Naantali teksti

Hurmaavan Kultarannan hyväntuuliset kesäasukkaat, presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio saivat Vallis Gratiae -mitalin (kuva: Harri Laakso). Jo 40 vuoden ajan mitalin on saanut henkilö tai yhteisö, joka on osaltaan tehnyt Naantalia tunnetuksi tai ollut kehittämässä kaupungin kulttuurikuvaa.

Politiikkaa, musiikkia, lomailua

Presidenttipari täyttää nämä kriteerit täydellisesti. Niinistön ja Haukion muutto Kultarantaan avaa Naantalin kesäkauden ja leppoisaa paria on vastassa niin tungeksiva joukko mediaväkeä kuin iloisia tervehdyksiä huutelevaa yleisöä. Kesäasukkaiden myötä Naantali muuttuu Suomen poliittisen elämän keskukseksi. Niinistön isännöimät Kultaranta-keskustelut toivat Naantaliin jo kolmannen kerran noin sata ulko- ja turvallisuuspolitiikan asiantuntijaa ja vaikuttajaa sekä kansainvälistä mediaväkeä. Pariskunta osallistuu Musiikkijuhlille ja heidät voi nähdä vaikkapa melontaretkellä. Kultarannan puutarhassa vierailevat voivat nähdä heidät kesäkotinsa ympäristössä.

Kultarannan tornissa liehuva siniristilippu kertoo, että pari viihtyy Naantalissa koko kesän. Niinistön virallisilta Facebook-sivuilta voi käydä kurkkaamassa, mitä kaikkea hänen kesäänsä on kuulunut.

Sauli Naantalista nousi otsikoihin

Ja sitten vielä se otsikoihin noussut Sauli Naantalista -puhelu Radio Suomen Luonto-Suomi -ohjelmaan. Kasvientunnistusta harrastava presidentti kyseli teiden varsilla kasvavasta palstenakasta. Kasveja Niinistö bongaa esimerkiksi pyöräillessään ja koiraa ulkoiluttaessaan.

Mitali ja Kultaranta

Ensimmäisen Vallis Gratiae -mitalin sai presidentti Urho Kekkonen vuonna 1975. Mitalin on suunnittellut kuvanveistäjä Raimo Äijälä.

Kultaranta on ollut vuodesta 1922 lähtien Suomen tasavallan presidentin kesävirka-asunto. Vuonna 1916 valmistuneen graniittilinnan rakennutti Alfred Kordelin. Naantalin Matkailu järjestää opastettuja kierroksia puutarhassa. Naantalin Musiikkijuhlat saa ainoana tahona järjestää siellä puutarhakonsertteja.

Onnittelut vielä kerran mitalin saaneille!