Presidenttipari muutti Naantaliin

8.6.2015

Presidenttipari muutti Naantaliin

©Virpi Aaltonen / Oi ihana Naantali teksti ja kuvat

Hei hetkinen, eikös presidenttipari jo hetki sitten otettu vastaan. Miten he taas saapuvat veneellään rantaan? Lauantaina oikutteleva sää teki tepposet ja muutti presidentti Sauli Niinistön ja rouva Jenni Haukion päiväohjelmaa. Rannalla liikkuville se sopi, sillä harvoin on mahdollista kuvata presidenttiparin saapuminen Naantaliin kahteen kertaan.

Kesäksi Naantalin Kultarantaan muuttaneen presidenttiparin piti alunperin kunnioittaa läsnäolollaan Kultarannan puutarhassa järjestettävää Lasten Musiikkijuhlien konserttia. Vaan kuinkas ollakaan, ensimmäisen kerran Musiikkijuhlien historiassa Kultarannan puistokonsertti jouduttiin perumaan uhkaavien sadepilvien takia ja konsertti siirrettiin kirkkoon.

Kultarannan Puistokonsertti Naantalin kirkossa. Taustalla presidentti Sauli Niinistö, rouva Jenni Haukio, säveltäjä Aulis Sallinen ja sellotaiteilija Arto Noras. Esiintymisvuorossa kujeileva klarinetisti Michel Lethiec.

Niinpä presidenttipari saapui veneellään ensin lasten konserttiin, lähti sen jälkeen pienelle veneajelulle Naantalin lahdelle ja saapui uudelleen rantaan - nyt viralliseen vastaanottoon. Hyväntuulista presidenttiparia järjestely tuntui vain ilahduttavan:

- Naantaliin voi tulla kahdesti saman päivän aikana, presidentti Niinistö myhäili yhdessä rouvansa kanssa.

 

8-vuotias Kerttu Laaksonen valmistautui ojentamaan kukkia rouva Jenni Haukiolle ja poseerasi mallikkaasti medialle.

Juhlavaa vastaanottoa oli saapunut seuraamaan suuri määrä median edustajia.

Ranta oli täynnä yleisöä, joka iloisesti tervehti hyväntuulista presidenttiparia. Tästä alkaa Naantalin ja Suomen kesä - virallisesti.

Muistathan, että Kultarannan tornissa liehuva lippu kertoo, kun linnan kesäasukkaat ovat paikalla. Presidentin kesäkuulumisia Kultarannassa voi seurata Sauli Niinistön Facebook-sivun kautta.