Neuen Kommentar hinzufügen

15.9.2016

Syysherkuttelua ja saariston rauhaa

©Virpi Aaltonen / Oi ihana Naantali teksti ja kuvat

Veneretki hiljaiseen saaristoon kuulaana syyspäivänä on arjen luksusta täydellisimmillään. Veneen halkoessa peilityyntä merta unohtaa kiireen ja nauttii hetkestä. Suuntaa vene kohti Naantalin venesatamia, niin pääset kätevästi syömään, kahvittelemaan, golfaamaan, kylpemään, luontoretkelle tai vaikkapa ostoksille. Tältä aurinkoiset venerantamme eilen näyttivät - pitäisiköhän siirtää veneen nostoa pidemmälle syksyyn. Kaikkialle pääsee tietysti ilman venettäkin.

 

Kultarannassa golfia, ulkoilua ja uusittu pizzalista

Kultaranta Resortin vierasvenesatamasta Kultaranta Marinasta löytyy suojaisia venepaikkoja ja täydet palvelut. Tekee sitten mieli golfaamaan, herkuttelemaan tai luontovaellukselle, täällä onnistuvat kaikki.

Alueelta löytyy ehdottomasti kokemisen arvoinen 80 hehtaarin laajuinen Kuru-ulkoilureitistö makkaranpaistopaikkoineen. Kuntaranta Resortin kesäravintola Heineken House tunnetaan Naantalin parhaista pizzoista. Eilen kuulin, että pizzauuni on siirretty syksyksi päätaloon.

- Tuorepizzamme ovat olleet todella suosittuja ja jatkamme samalla teemalla. Ravintola Kultarannan puolella pizzat muuttuvat pannupizzoiksi, kuvailee Kultaranta Resortin Tuomo Ranki innostuneena maistellessaan uusien pizzojen ensimmäisiä maistipaloja.

Pizzojen lisäksi tänä viikonloppuna klubitalolla tarjolla vauhdikasta svingiä.

 

Veneellä vanhan kaupungin sydämeen

Vaikka Naantalin kesäkauden päättäjäisiä juhlistettiin näyttävästi pari viikkoa sitten, ei ranta suinkaan ole vielä hiljentynyt. Ravintolat ja kahvilat ovat edelleen auki. Naantalin vierasvenesatama sijaitsee Vanhan kaupungin ytimessä. Sataman laitureita ja palveluita on uudistettu kahden viime vuoden aikana.

- Toimivat ja monipuoliset palvelut ovat tärkein syy, miksi veneilijät tulevat mielellään juuri Naantaliin. Kaikki tarvittava löytyy kätevästi rannasta. Ja onhan meillä Euroopan kaunein satama, kehuu Naantalin Vierasvenesataman Miska Pekkola.

Miskan mukaan syysviikonlopput ovat melko kiireisiä.

- Perjantaisin alkaa tulla veneilijöitä ja lauantaisin lisää. Sataman palvelut toimivat syyskuun 25. päivään saakka.

 

Venelaiturilta suoraan kylpylään

Tiesitkö, että Naantalin kylpylälläkin on oma vierasvenelaiturinsa?

- Vierasvenelaituriimme on helppo tulla ja sieltä pääsee suoraan kylpylään. Muutaman askeleen päässä ovat kylpyläosastomme saunoineen, kauneushoitola, jumppamahdollisuudet, ravintolat ja kaikki muut palvelumme, kertoo Naantalin kylpylän Joni Hakkarainen.

- Suomen kokkimaajoukkueen suunnittelema sadonkorjuumenuu on taas tarjolla Le Soleil-ravintolassa. Buffee-pöydän herkkuja pääsee maistelemaan syyskuun loppuun saakka.


 

ps. Myös Merimaskun hurmaavaan sisustus- ja lifestyleliike Villa Augustaan pääsee veneellä. Merimaskun vierasvenesatamasta on sinne lyhyt kävelymatka.